Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Parque das Nações

Fotograf: Osvaldo Gago, licens:  GNU Free Documentation License, Version 1.2 Vid Parque das Nações låg tidigare ett större industriområde, men nu finns här affärer, nöjesaktiviteter och bostäder, liksom ett stort mässområde. Området byggdes till världsutställningen i Lissabon 1998, Expo '98. Här hittar man bland annat det stora köpcentrumet Centro Vasco da Gama och Oceanario de Lisboa, ett av världens största akvarium. Som om inte detta skulle vara nog finns här även ett utsiktstorn, mängder av restuaranger och ett stort kasino. Kort sagt, det räcker för att hålla sig sysselsatt under en heldagsutflykt.

En kort tillbakablick till världsutställningen: Utställningen hölls mellan maj och september 1998, och lockade över 130 länder (rekord!). Det var den 100:e världsutställingen sedan starten i London 1851, och det sammanträffade dessutom med 500-årsjubileet av Vasco da Gamas första besök i Indien. Temat för utställningen var "The Oceans: A Heritage for the Future" vilket ju dessutom passade utmärkt med tanke på läget vid vattnet.

I anslutning till området finns den mäktiga 12,2 km långa Vasco da Gama-bron, en av de längsta broarna i Europa.

Till Parque das Nações tar man sig enklast med tunnelbana till station Oriente. Väl på området kan man enkelt ta sig fram med en linbana som går längs vattnet.

Fotograf: João David Tereso, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: vcespon

Foto: Francisco Colaço

Foto: Jelmer Wielema

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!