Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Centro Vasco da Gama

I detta shoppingcenter finns finns bland annat 164 butiker och 36 restauranger, alla med generösa öppettider - från 09.00 till midnatt varje dag. Det är inte lika stort som shoppingcentret Amoreiras eller Colombo Center, vilket kanske bara är en fördel om man inte orkar springa i alltför många butiker. Dessutom är det riktigt snyggt här - arkitekturen är speciell och det kan vara värt att ta en tur hit även om man inte är intresserad av att shoppa loss (Centro Vasco da Gama ligger i Parque das Nações där det finns fullt med aktiviteter).

Hit tar man sig snabbast med tunnelbana (station Oriente, röd linje), restid ca 10 minuter från centrala Lissabon. Det går också ett flertal busslinjer hit.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Nuno Trabulo

Foto: www.diasdosreis.com

Foto: www.diasdosreis.com

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Prisnivå och annan information

Big Mac Index är 24 kr i Portugal (30 kr i Sverige) och en iPod 80 GB kostar 2300 kr (2400 kr i Sverige). Baserat på priserna på de här ovetenskapligt valda produkterna är priserna 5-20% lägre än i Sverige, vilket stämmer ganska bra på prisläget generellt.

Butiker har normalt öppet kl 9-13 och kl 15-19 på vardagar, och kl 9.30-13 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har dock generösare öppettider (vilket även innebär att de har öppet på söndagar).

De flesta större butiker, och många mindre, accepterar vanliga kontokort så som Master Card och VISA.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!