Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Flyg till Lissabon

Utbudet av direktflyg från Sverige till Lissabon är begränsat, och det kan därför upplevas som svårt att ta sig dit. Tyvärr, ska kanske tilläggas, för det är varken jobbigt eller speciellt dyrt.

Reguljärflyg

TAP Portugal är det enda flygbolaget med direktförbindelse från Sverige (Arlanda) till Lissabon. Restiden är närmare 5 timmar, men en stor nackdelen för oss är att flyget avgår sent på kvällen från Sverige och tidigt på morgonen från Lissabon.

TAP Portugal flyger också direkt från Kastrup och därifrån är restiden något kortare, samtidigt som avgångstiderna kan anses vara bättre för oss skandinaver – med något tidigare avgång från Köpenhamn och senare avgång från Lissabon.

Vårt favoritalternativ är Lufthansa (via München eller Frankfurt) med restid på drygt 6 timmar. Andra alternativ är Air France (via Paris), KLM (via Amsterdam) och Iberia (via Madrid). Dessa alterantiv är inte dyrare än att flyga direkt – snarare tvärtom.

Servicen ombord hos TAP Portugal och t.ex. Lufthansa är oftast utmärkt, och såvida du inte åker tidigt på dagen serveras ofta en varm måltid ombord.

       

Bokar du flyg mer än 3 månader i förväg är det möjligt att hitta biljetter från ca 2200 kr per person t/r. Priserna varierar relativt lite mellan olika resebyråer och att boka direkt hos flygbolagen, men jämför gärna ett par olika resebyråer innan du bokar. Börja t.ex. med resebyråerna ovan.


Fotograf: Okänd, licens: Public domain


Charter

Fotograf:  Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5Ving erbjuder paketresor (dock ej traditionell charter) till badorter utanför Lissabon. Skönt om du vill ha en solsemester och nära till stranden, men samtidigt passa på att uppleva Lissabon.

Från populära badstrandorter som Estoril, Cascais, Sesimbra, Costa de Caparica och Setubal tar det mindre än 45 minuter med tåg eller buss till centrala Lissabon. Perfekt för en dagsutflykt alltså.

Till och från flygplatsen

Flygplatsen Portela är centralt belägen och trafikeras av lokala busslinjer (pris ca €1,30 för resa in till stadskärnan) och av flygbussar (pris ca €3,35). Flygbussarna avgår var 20:e minut under dag- och kvällstid. Biljetten till flygbussarna gäller även för all kollektivtrafik inom Lissabon under samma dag. Förutom att det går lite snabbare med flygbussarna är en annan fördel om att de via en TV-skärm informerar om vilka hotell som ligger nära varje hållplats!

Åker du taxi så gör upp om priset i förväg, till centralt belägna hotell bör resan inte kosta mer än €20. Restid till stadskärnan är 10-20 minuter beroende på trafiken. Det kan vara värt att notera att taxibilarna i Lissabon är helt gräddvita eller svarta med grönt tak.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!