Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Väder och klimat

Klimatet i Lissabon är milt under vintern, men också svalkande under sommaren tack vare närheten till Atlanten.

Behagligt under sommaren

Lissabon ligger på samma breddgrad som Aten, trots det så skiljer klimatet en hel del från östra Medelhavet. Förklaringen är förstås Atlanten, som sveper in milda vindar över hela Portugal.

Under högsommaren kan medeltemperaturen stiga till en bit över 25 grader, men det är ändå 5-10 grader lägre än många medelhavsstäder. Skönt om du siktar på en storstadssemester!

Grafen ovan visar dygnsmedeltemperaturen i Lissabon under de senaste 15 åren (den tjocka linjen), med lägsta och högsta temperaturen markerade med tunnare linjer.

Kallt? Njae, det motsvarar trots allt vädret som vi har i Sverige en bättre sommar – varje dag. För regn, det blir det sällan under sommaren. Under juli och augusti regnar det mycket sällan och mycket lite.

Antalet soltimmar är högre än vad vi brukar ha i Sverige. För en storstadssemester i kombination med bad fungerar Lissabon alltså utmärkt!


Fotograf: Okänd, licens: Public domain


Övriga årstider

Vi gillar Lissabon på våren. Tänk på att våren kommer tidigare hit än till Sverige, och finns det något bättre att byta regn- eller snörusk en helg i mars mot palmer, riktigt grön gräs och blomsterprakt?

Vintrarna är som tidigare nämnts milda. 5-15 grader är normala temperaturer under vintermånaderna (november-februari). Fungerar också perfekt för en storstadssemester!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!