Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Prata portugisiska

Även om man klarar sig relativt bra på engelska (eller spanska och franska) i Lissabon, speciellt om du pratar med yngre, så kan det vara bra att känna till ett par vanligt förekommande fraser.

Några vanliga fraser

Plugga in nedanstående fraser så imponerar du förmodligen på portugiserna – och så kan du förhoppningsvis förstå menyer och skyltar lite bättre.

Hej - Bom dia
Ja - Sim
Nej - Nâo
Tack så mycket - Obrigado (av män), Obrigada (av kvinnor)
Ursäkta - Desculpe
Hej då - Adeus, tchau
Pratar du engelska? - Fala Inglês?

Fler fraser finns i parlören som vi länkar till under "Relaterade länkar" uppe till höger på denna sida.

Portugisiska pratas av drygt 200 miljoner människor, förutom i Portugal bland annat i Angola och Brasilien. Vill du lära dig mer portugisiska finns en hel del alternativ, plugga själv framför datorn eller åk på en språkresa.. varför inte till Lissabon?


Fotograf: Okänd, licens: Public domain


Språkresor till Lissabon

Det finns många arrangörer av språkresor, en av de större är Blueberry. Genom Blueberry kan du läsa på en av de mest kända språkskolorna i Portugal - CIAL. En normal- och intensivkurser är på 2-12 veckor och det är kursstart ett flertal gånger varje år. Utbildningen sker i grupper om upp till 8 personer, och boende ingår i priset.

Det finns förstås fler arrangörer, som t.ex. ESL Nordic och AVISTA Språkresor, de flesta samarbetar dock med samma språkskola så valet av arrangör spelar ofta en mindre roll. Vi har själva varit på en kurs (i Italien) med Blueberry och kan verkligen rekommendera upplägget. Varför inte kombinera 2 veckors semester i Lissabon med 1-2 dagliga kurser i portugisiska?


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!