Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Språkresor till Lissabon

Konceptet språkresa för oftast tankarna till ungdomar på sommarlov med allt som det innebär, men så är inte längre fallet i realiteten. Även om språkresor fortfarande drar många unga till främst Englands sydkust och Malta är det nu långt fler studerande och vuxna som lär sig språk utomlands på andra, mer ovanliga destinationer.

Eftersom portugisiska inte ingår i de språk som lärs ut i grundskolan är det mer av ett aktivt val att vilja lära sig och lockar därför en mognare grupp resenärer än till exempel engelska eller spanska.

Att kombinera språkstudier med en längre city break i Lissabon är ett superbt sätt att få en djupare förståelse av staden och portugisisk kultur utöver vad ett vanlig turist besök skulle ge. Genom att vistas mitt i språkets naturliga hemvist får man som språkstuderande mycket gratis, både vad det gäller ren konversation och förståelse men också genom att se hur språket används i vardagssituationer och i lokala traditioner.

Genom att ta med sig sina upplevelser av Lissabon med sig in i klassrummet, och vice versa, blir språket levande och språkutvecklingen blir snabbare.


Fotograf: Okänd, licens: Public domain


För dig som vill lära dig språket mer grundligt erbjuder skolan CIAL språkkurser per termin, vilka är utformade enligt CSN:s riktlinjer. Detta innebär att kursen läses på helfart, 20 timmar i veckan, vilket är lite utöver de timmar en standardkurs läses på, runt 15 timmar i veckan.

För dig som är mer intresserad av att lära dig om studiestöds regler för språkstudier kan läsa på CSN-studier utomlands. Med kurser mellan 2 till 48 veckor är det dock möjligt att arrangera en längd och hastighet som passar ens egna behov. Alla språkkurser på portugisiska ges från nybörjar till avancerad nivå, vilket betyder att man inte har några krav på förkunskaper innan man beger sig iväg.

Vad som gör språkresor unika är också chansen att bo som inneboende hos en värdfamilj. Detta boendealternativ betyder att man får delta i det lokala vardagslivet, uppleva hemlagad mat och en konstant chans att träna sitt språk. Genom att skapa en relation med den familj man bor med har man också möjligheten att upptäcka mer av Lissabon än de självklara turist stråken och sevärdheterna. Är man inte lockad av värdfamilj med halvpension finns alternativet att bo på pensionat, eller, att man ordnar eget boende.

Alla språkkurser portugisiska ges från nybörjar till avancerad nivå, vilket betyder att man inte har några krav på förkunskaper innan man beger sig iväg.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!