Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Bad, golf och vingårdar

När man tröttnat på storstadspulsen har Portugal mycket att bjuda på. Inom behagligt tåg- eller bilavstånd från Lissabon når man stränder, golfbanor och vingårdar.

Bad och strandliv

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5Temperaturen i vattnet i närheten av Lissabon går kanske inte upp mot den i Medelhavet (tacka Atlanten för det..) men jämfört med i Sverige så.. ja, det går inte riktigt att jämföra. Räkna med 23-24 grader i vattnet som varmast.

Mest drag är det i Estoril och Cascais, lugnare är det söder om Lissabon. Med tåg eller buss når man vattnet (eller storstan) på 30-45 minuter, och biljetterna kostar bara ett par euro.

Golf

En kort bilresa från Lissabons flygplats är allt som behövs för att nå flera golfbanor. Med ett paket från Ving kan du bo behagligt nära populära Praia del Rey Golf i Obidos en timme nordväst om Lissabon, men det finns golfbanor på ännu närmare håll i bland annat Estoril, Cascais och Sesimbra (där Troia är den mest kända banan).


Fotograf: Okänd, licens: Public domain


Vingårdar

Portugal förknippas kanske främst med portvin (och Madeira) men landet har mycket mer än så. På Setúbal-halvön söder om Lissabon gör man bl.a. Periquita som är populär i Sverige, åker man längre bort (söderut, norrut eller inåt landet) märker man hur skiftningarna i klimatet påverkar vinerna.

Fotograf: Percy Claasz Coockson, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0

Det bekvämaste sättet att uppleva portugisiska vingårdar är att åka på en vinresa (det finns många svenska arrangörer) men det går också bra att hyra bil och själv ta sig runt mellan de olika vingårdarna - men kontrollera först vilka vingårdar som är öppna för besök.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!