Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Oceanario de Lisboa

Det här akvariumet är ett av de största i världen. I centrum av byggnaden finns en 5000 m3 stor tank, "Global Ocean", och i byggnadens hörn finns mindre tankar med fyra zoner: Nordatlanten med en miljö som finns mellan Island och Azorerna, Antarktis, Stilla Havet utanför Kalifornien och Indiska Oceanen med 20-gradigt vatten och korallrev. Totalt finns här över 450 arter och 16000 djur. Imponerande!

Inträdet är €11 (barn upp till 3 år kommer in gratis, barn upp till 12 år kostar €5,50) vilket vi tycker är klart överkomligt. För information om hur man tar sig hit, se Parque das Nações.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Pier

Foto: Nuno Trabulo

Foto: www.diasdosreis.com

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!