Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Feira de Ladra

Feira da Ladra, eller "Tjuvarnas marknad", är Lissabons stora gatumarknad. Marknaden har gamla anor och namnet har använts ända sedan 1600-talet, men trots namnet så har marknaden inget med tjuvar eller tjuvgods att göra - inte numera, i alla fall! (Bortsett från eventuella ficktjuvar då!)

Fotograf: Carlos Luis M C da Cruz, licens: Public domain

Varje tisdag och lördag, mellan gryning och skymning, står mängder av försäljare på Campo de Santa Clara i närheten av Alfama och säljer en blandning av nya varor och second hand. Här finns bland annat kläder, CD-skivor och böcker, militärprylar, mynt, antikviteter och möbler. Det går att göra fynd (pruta gärna!) men precis som på alla marknader finns det en hel del skit här också.

Enklast tar man sig hit med spårvagnslinje 28.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Geraldo Antonio Salomão

Foto: Hans Sterkendries

Foto: xflo:w (http://www.xflo.net)

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Prisnivå och annan information

Big Mac Index är 24 kr i Portugal (30 kr i Sverige) och en iPod 80 GB kostar 2300 kr (2400 kr i Sverige). Baserat på priserna på de här ovetenskapligt valda produkterna är priserna 5-20% lägre än i Sverige, vilket stämmer ganska bra på prisläget generellt.

Butiker har normalt öppet kl 9-13 och kl 15-19 på vardagar, och kl 9.30-13 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har dock generösare öppettider (vilket även innebär att de har öppet på söndagar).

De flesta större butiker, och många mindre, accepterar vanliga kontokort så som Master Card och VISA.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!