Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Spårvagnslinje 28

Fotograf: H Holdt, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5Linje 28 är en klassisk spårvagnslinje i Lissabon, och linjen trafikeras fortfarande av gamla spårvagnar. Ofta fullpackad med turister tar den sig upp och ner för de branta och trånga backarna i de gamla delarna av Lissabon.

Spårvagnen passerar södra delarna av Baixa och tar dig till Alfama, katedralen Sé och Castelo de São Jorge i öster, och till Bairro Alto och Basilica da Estrela i väster.

Betala till föraren eller använd din bussbiljett för att åka med!

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Hans Sterkendries

Foto: Eduardo Manchón

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!