Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Torre de Belém

Fotograf: Daniel Feliciano, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5Tornet, som byggdes 1515, var utgångspunkt för upptäcktsfärderna och en symbol för hemlandet bland sjömännen. Låg urpsrungligen i vattnet men p.g.a. landhöjningen ligger det nu nästan på land.

På nära håll är tornet inte alls så stort som man kan tro. Tornet är dock mycket vackert, speciellt i solnedgång, och det är väl värt spårvagnsturen ut till Belém. Vårt tips: Det räcker med att se det från utsidan!

Tornet byggdes under sjöfararnas tid, och tjänade länge till Lissabons försvar. Senare har det haft många andra funktioner, bland annat som fängelse och telegrafstation.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Philippe Stoop

Foto: Talavan

Foto: Epi F.Villanueva

Foto: jirivrobel

Foto: Talavan

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!