Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Sjöfararmonumentet

Nere vid kusten i Belém står portugisiska sjöfarare och spejar ut mot vattnet. Det var härifrån som Vasco da Gama, Henrik Sjöfararen, m.fl. gav sig ut på sina upptäcktsresor på 1400- och 1500-talen.

Monumentet är större än vad det kan se ut, och det går även att (mot inträde) gå in i det. Vi tycker dock inte det är värt pengarna, ställ dig istället utanför och njut av monumentet, med vackra Ponte de 25 Abril i bakgrunden.

Fotograf: H Holdt, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Talavan

Foto: ThoiryK

Foto: redi

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!