Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Ponte de 25 Abril

1966 invigdes den 2277 meter långa bron, på svenska kallade 25 April-bron, sträcker sig vackert över sundet söder om Lissabon. Den påminner onekligen om Golden Gate-bron i San Francisco, och förklaringen är enkel: båda dessa broar är byggda och designade av samma företag.

Det är kanske få broar som kan klassas som sevärdheter, men Ponte de 25 Abril är vacker - och det tycker man nog vare sig man är brofanatiker eller inte.

Fotograf: H Holdt, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Talavan

Foto: stefan de maddalena

Foto: Nuno Trabulo

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!