Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Museu Nacional do Azulejo

Fotograf: H Holdt, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.5I Portugal har kakel producerats sedan 1500-talet, och ett hundratal år senare hade landet världens största kakelproduktion. Flera hus i Lissabon är helt täckta i kakel, och det är lätt att bli faschinerad av hantverket. Det relativt lilla Museu Nacional do Azulejo innehar kakelkonst från 1500-talet och fram till våra dagar. Det är som sagt litet, men förmodligen det mest självklara museibesöket i Lissabon! Inträde ca €3.

Till museet tar du dig lättast med buss, exempelvis nr 794 från Praça do Comércio.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Jozhef

Foto: augustomartins

Foto: footsteps

Foto: Luna, Mario

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!