Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Museu Nacional de Arte Antiga

Fotograf: Nuno Gonçalves, licens: Public domainNationella museet för antik konst är Portugals största konstmuseum. Museet grundades 1884 och ligger centralt i ett palats intill floden Tejo. Bland samlingarna finns målningar, skulpturer, smide, textilier, möbler, m.m. från medeltiden fram till 1800-talet. Inträde ca €4.

Museet räknas som ett av Portugals viktigaste, och samlingen av målningar från portugisiska och europeiska konstnärer är stor. Guld- och silverkonstavdelningen bör inte heller missas, här finns bland annat konstverk gjorda på det första guldet som Vasco da Gama hade med sig från Indien.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: orionte

Foto: nano pxl

Foto: jonnyred

Foto: Rafael Anglada

Foto: Rafael Anglada

Foto: jonnyred

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!