Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Museu Calouste Gulbenkian

Museum med en av Europas finaste konstsamlingar, samlingar över 4000 år med allt från egyptiska statyetter, islamiskt glas, fransk inredning till berömda europeiska målningar och andra konstverk. Samlingarna innehåller över 6000 objekt.

Utanför museet finns en av Lissabons finare parker som har gott med svalkande skugga under varma dagar. Till parken är det fri entré, men till själva museet är inträdet ca €4.

Till Museu Calouste Gulbenkian är det bekvämt gångavstånd från tunnelbanestationerna São Sebastião och Praça de Espanha, men det går även att åka buss hit med bl.a. linjerna 16, 726 och 56.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Arturo García

Foto: msxavier

Foto: João André Farinha

Foto: João André Farinha

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Ta det försiktigt – några turisttips

Lissabon är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men som turist bör du givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam i större folkmassor. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.

Trafikrytmen är lugnare än i mång andra sydeuropeiska länder men viss försiktighet bör ändå iaktagas. Tänk på att bilister kan köra mot rött när de inte ser några gående vid övervångsställen!


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!