Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Café a Brasileira

Fotograf: Andrea Prave, licens: Creative Commons Attribution 2.0 GenericCafé a Brasileira är Lissabons äldsta och mest berömda café. Art deco-inredningen är intakt sedan öppningsåret, 1905, med spegelväggar, träbås och en lång disk. Priserna är med svenska mått ytterst modesta, och trängeseln är oftast stor.

Serveringen utanför är ett utmärkt ställe att sätta sig ner på och titta på folk. Här står också nationalskalden Fernando Pessoa staty.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Roberto A.

Foto: Rafael Anglada

Foto: karmarx

Foto: João André Farinha

Foto: Antonio Alba

Foto: Hans Sterkendries

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Prisnivå och annan information

Big Mac Index är 24 kr i Portugal (30 kr i Sverige) och en iPod 80 GB kostar 2300 kr (2400 kr i Sverige). Baserat på priserna på de här ovetenskapligt valda produkterna är priserna 5-20% lägre än i Sverige, vilket stämmer ganska bra på prisläget generellt.

Caféer och restauranger har generellt generösa öppettider på kvällarna, det är inte ovanligt att det är öppet efter midnatt. Dagens lunch som vi har i Sverige, där en eller flera måltider serveras billigare under lunchen, existerar inte.

De flesta caféer och restauranger accepterar vanliga kontokort så som Master Card och VISA.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!