Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 250 hotell att välja mellan i Lissabon. Prisgaranti!

Bairro Alto och Chiado

I Bairro Alto finns många trendiga restauranger, barer och klubbar, men också butiker som erbjuder bra shopping. Butikerna säljer ofta kläder, handväskor, med mera av mindre designers och många butiker har öppet till midnatt (eller ännu längre). De största gatorna här är Rua do Norte, Rua da Atalaia, och Rua do Diário de Noticias men de bästa butikerna finns utspridda i de mindre gränderna i området.

Chiado är lite elegantare, här finns juvelerare och kläder från kända internationella namn som Cartier och Hermes. Området kan mycket väl jämföras med Oxford Street i London och Champs Elysees i Paris. De flesta butikerna är koncentrerade till området kring Rua do Carmo and Rua Garrett.

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Olivier Faugeras

Foto: A. Zerche

Foto: turbica

Fotograf: Osvaldo Gago, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0


Prisnivå och annan information

Big Mac Index är 24 kr i Portugal (30 kr i Sverige) och en iPod 80 GB kostar 2300 kr (2400 kr i Sverige). Baserat på priserna på de här ovetenskapligt valda produkterna är priserna 5-20% lägre än i Sverige, vilket stämmer ganska bra på prisläget generellt.

Butiker har normalt öppet kl 9-13 och kl 15-19 på vardagar, och kl 9.30-13 på lördagar. Många shoppingcentra och större butiker har dock generösare öppettider (vilket även innebär att de har öppet på söndagar).

De flesta större butiker, och många mindre, accepterar vanliga kontokort så som Master Card och VISA.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!